BETON

Af Thomas Markmann

Iscenesættelse Nicolei Faber

Scenografi Christian Albrechtsen

Skuespil Allan Helge Jensen, Mads Rømer Brolin-Tani, Martin Ringsmose, Andreas Jebro, Caspar Juel Berg, Henrik Weel, Steffen Eriksen, Martin Bo Lindsten, Jørgen W. Larsen

Lyddesign Jonas Hvid

Lysdesign Mads Nielsen

Reumertpriser:
Årets forestilling
Bedste manuskript

Politiken:
stjerner
“Inden der går cementeret arbejderrealisme i den, sætter instruktørtalent Nicolei Faber ind med flabet lethed, stiliserede greb og gule kinesersmileyer, men også med manende kollektive tableauer. Man kan godt blive rørt af betonskæbner”
– Mona Dithmer

Jyllandsposten:
sjerner
“Instruktøren Nicolei Faber, nyuddannet fra Statens Teaterskole, får sig samtidig et brag af en debut. Fordi han lokker et stærkt fysisk og visuelt overrumplende spil frem i blandingen af hverdagsrealisme og satire.”
– Henrik Lyding

Kristelig Dagblad:
stjerner
– Lise Majgaard

GregersDH:
stjerner
“Vi keder os aldrig, men holdes i ånde af en balance mellem sort humor, yndefuldt drama og samfundskritiske piskesmæld.
Det er brillant teater.”
– Gregers Dirckinck-Holmfeld

Information:
“Er denne forestilling så bare socialrealisme i en industriramme? Nej, det er den ikke. For teaterforestillingen er i lige så høj grad en montage af lyriske sceneglimt – af billeder, hvor mænd løfter og slæber og stemmer imod i fælles kamp. Nogle scener er som taget ud af Pina Bauschs danseunivers, billedskønne og sanselige. Andre scener virker så forladte og uhyrlige som personen på et maleri af Michael Kvium.”
– Anne Middelboe Christensen

Cphculture:
“I Nicolei Faber har Markmann fået en iscenesætter, der i bogstaveligste forstand kan blæse støvet af enhver betonafstøbning, og skabe scenisk liv i et univers, som vi slet ikke kender i teatersammenhænge.”
“Diverse masker og skæg bruges flittigt i forestillingens mere absurde og lettere komiske indslag, men Nicolei Faber bevæger sig uhyre sikkert mellem lagene fra scene til scene, og formår at gøre de menneskelige tragedier i forestillingen uhyre nærværende.”

Weekendavisen:
Beton er andet og mere end en blanding af kalk, ler, sten og vand. Aalborg Teater fremfører en abstrakt civilisationskritik.”
– Asker hedegaard Boye

Nordjyske:
4 stjerner
– Jens Henneberg

Kulturkongen:
5 stjerner
“Det er på fremragende vis lykkedes Aalborg Teater at kombinere brutalitet med en god portion humor”
– Christina Olesen