BETON

BETON

Af Thomas Markmann

Iscenesættelse Nicolei Faber

Scenografi Christian Albrechtsen

Skuespil Allan Helge Jensen, Mads Rømer Brolin-Tani, Martin Ringsmose, Andreas Jebro, Caspar Juel Berg, Henrik Weel, Steffen Eriksen, Martin Bo Lindsten, Jørgen W. Larsen

Lyddesign Jonas Hvid

Lysdesign Mads Nielsen

Reumertpriser:
Årets forestilling
Bedste manuskript

Politiken:
5 stjerner
“Inden der går cementeret arbejderrealisme i den, sætter instruktørtalent Nicolei Faber ind med flabet lethed, stiliserede greb og gule kinesersmileyer, men også med manende kollektive tableauer. Man kan godt blive rørt af betonskæbner”
Mona Dithmer

Jyllandsposten:
5
sjerner
“Instruktøren Nicolei Faber, nyuddannet fra Statens Teaterskole, får sig samtidig et brag af en debut. Fordi han lokker et stærkt fysisk og visuelt overrumplende spil frem i blandingen af hverdagsrealisme og satire.”
Henrik Lyding

Kristelig Dagblad:
5 stjerner
Lise Majgaard

GregersDH:
5
stjerner
“Vi keder os aldrig, men holdes i ånde af en balance mellem sort humor, yndefuldt drama og samfundskritiske piskesmæld.
Det er brillant teater.”
Gregers Dirckinck-Holmfeld

Information:
“Er denne forestilling så bare socialrealisme i en industriramme? Nej, det er den ikke. For teaterforestillingen er i lige så høj grad en montage af lyriske sceneglimt – af billeder, hvor mænd løfter og slæber og stemmer imod i fælles kamp. Nogle scener er som taget ud af Pina Bauschs danseunivers, billedskønne og sanselige. Andre scener virker så forladte og uhyrlige som personen på et maleri af Michael Kvium.”
Anne Middelboe Christensen

Cphculture:
“I Nicolei Faber har Markmann fået en iscenesætter, der i bogstaveligste forstand kan blæse støvet af enhver betonafstøbning, og skabe scenisk liv i et univers, som vi slet ikke kender i teatersammenhænge.”
“Diverse masker og skæg bruges flittigt i forestillingens mere absurde og lettere komiske indslag, men Nicolei Faber bevæger sig uhyre sikkert mellem lagene fra scene til scene, og formår at gøre de menneskelige tragedier i forestillingen uhyre nærværende.”

Weekendavisen:
Beton er andet og mere end en blanding af kalk, ler, sten og vand. Aalborg Teater fremfører en abstrakt civilisationskritik.”
– Asker hedegaard Boye

Nordjyske:
4 stjerner
Jens Henneberg

Kulturkongen:
5 stjerner
“Det er på fremragende vis lykkedes Aalborg Teater at kombinere brutalitet med en god portion humor”
Christina Olesen